Uitleg Bingo's

Bingo's

Leuk voor een feestje, een bingo in thema!
Een bingo van Kom je ook op mijn feestje? is een digitaal bestand dat je na ontvangst van betaling via een link kunt downloaden. Vervolgens moet je zelf het bestand printen. Je krijgt dus niets per post thuisgestuurd. 

Je ontvangt een PDF-bestand met:

  • bingo kaarten
  • afroepkaart
  • uitleg

De kosten van een bingo zijn  €2,-

Zo werkt het:
Print de 10 bingokaarten.
Print de pagina met afroepkaartjes twee keer.
Knip de kaartjes van een van deze twee pagina’s uit.
Stop de uitgeknipte kaartjes in een pot/hoed/bak o.i.d.
Grijp er een uit en roep wat het is.
Je kunt het gepakte kaartje op de nog niet uitgeknipte afroepkaart leggen, zodat je weet welke plaatjes er al geweest zijn.

Heeft een kind een van de afgeroepen plaatjes, dan legt hij/zij een smartie op dit plaatje.
Door het vol krijgen van een rij of andere van tevoren afgesproken patronen op de kaart kun je een Bingo maken.
Degene die bingo haalt, krijgt een klein prijsje.

Kun je het bingo thema wat je zoekt niet vinden? Wij ontwikkelen voortdurend nieuwe bingo's in populaire kinderthema’s en kunnen je wellicht van dienst zijn!

Bingo spelen, let hier op:
Een bingo spelen op je kinderfeestje is gezellig, maar voor sommige kinderen zorgt het ook voor wat spanning. Helmaal wanneer je met jonge kinderen bingo gaat spelen, kan de spanning voor sommige kinderen uitmonden in een huilbui als een ander wint.

Dit is te voorkomen voorkomen door:

  • Vooraf de regels goed door te spreken, speel je meteen voor een volle kaart, of speel je per spel twee rondes (eerst een uitgekozen rijd, daarna de volle kaart)
  • De smarties zijn na afloop voor het kind, zo heb je toch een prijsje. Ook is het een idee degenen die geen prijsje hebben gewonnen een kleinigheidje te geven.
  • Wat te doen bij valse bingo? Een liedje zingen vinden de meeste kinderen heel erg spannend. Misschien is het een idee het kind bij een valse bingo iets te laten doen waar het heel goed in is. Zo is zelfs een valse bingo leuk!